حوزه فن آوری صنایع و معادن، بشدت با چالشهای محیط زیست، انرژی، منابع آب و… مواجه است و روشهای سنتی نمیتواند پاسخگو نیازهای جاری و آتی کشور در این زمینهها باشد. چالشهای مورد بحث آنچنان بغرنج و پراهمیت هستند که تأخیر در چاره اندیشی برای مواجهه با آنها خسارتهای جبران ناپذیر زیست محیطی و یا بحرانهای انرژی و آب را به بار خواهد آورد.
یکی از محورهای اصلی واحد تحقیق و توسعه شرکت MMTE مبحث کاهش مصارف آب و انرژی میباشد. به دلیل یارانهای بودن مصارف این انرژیها تاکنون توجه ویژهای به این مبحث نشده است و در کمال تعجب این مورد را تنها مزیت تولید فولاد در کشور نیز قلمداد مینمایند، این در حالی است که با توجه به قرار گرفتن کشور در ناحیه کم باران و پایین رفتن سطح آبهای زیرزمینی هر ساله خصوصاً در فصل گرما فشار بسیار زیادی بر صنایع زنجیره فولاد جهت قطع و یا کاهش تولید وارد میشود، که به علت کمبود آب و برق می باشد. از نظر سیاست گذار مصرف کنندگان خانگی همیشه در اولویت بوده و صنعت در ردههای بعدی قرار میگیرد.
دو طرح مختلف جهت کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب مورد مطالعه قرار گرفته است که اولی هیبریدی کردن کولینگ تاور و قرار گرفتن یک واحد ایرکولر به موازات کولینگ تاورهایتر میباشد. این موضوع در کارخانههای آهن اسفنجی دارای به دلیل شرایط خاص آب فرآیندی، چالشهای فنی بسیاری دارد که خوشبختانه در واحد تحقیق و توسعه شرکت MMTE بر روی آن تمرکز شده و راهکارهای برون رفت از آن شناسایی شده است. طرح دوم نیز قرار دادن یک سیستم خنک کننده به عنوان مبدل حرارتی به موازات اسکرابر تاپ گس در فرآیند تولید آهن اسفنجی به روش میدرکس می باشد.
شرکت MMTE این آمادگی را دارد که به بهره برداران محترم در این زمینه خدمات ارائه نماید. در زمینه کاهش مصارف برق و گاز نیز می توان با استفاده از روش هوشمند سازی و کاهش نرخ توقفات و افزایش تولید، متوسط میزان مصرفی برق و گاز را کاهش داد.
سرمایه گذاری بر روی انرژیهای نو، حداکثر استفاده از انرژی گاز داغ خروجی از دودکش و مالیات بر روی فولاد تولید شده از طریق انتشار کربن مواردی است که جامعه جهانی را به تحقیق بیشتر بر موضوع انرژی متمرکز نموده است که در این خصوص شرکت MMTE تجربه همکاری با شرکت های پژوهشی دیگر از جمله پژوهشگاه نیرو را داشته و در این مسیر به نتایج بعضا مفیدی نیز دست پیدا کرده است.
به نقل از روابط عمومی شرکت MMTE